Kempenaren zijn van nature rasechte Bourgondiërs. De harde werkers, die dit ruwe land bewerkten en uitbouwden tot wat het vandaag is, aten een stevig stukske om de vermoeiende dagen door te komen. Lekker eten en drinken zit diep in de lokale cultuur geworteld. Het hele jaar door geniet je hier van lokaal lekkers. Geen mens die eraan denkt daar iets aan te veranderen. Gelukkig. 

En het wordt nog beter. Want je mag gewoon mee komen proeven! Wat denk je ervan om dat te combineren met een deugddoende herfstwandeling? Wordt lekker leuk!

Happen en stappen

Het is intussen een beproefde formule. Vanaf de herfst kun je op diverse locaties in de Kempen ‘happen en stappen’. Op het programma staat een afwisselende wandeling door bossen en velden. Koude voeten krijgen zit er niet in, want drie horecazaken schotelen je onderweg een voor-, hoofd- en nagerecht voor. Na een deugddoende halte ben je weer klaar voor de volgende etappe.

Proevertjestochten en bier van hier

De gezellige Kempense stadjes pakken dan weer uit met een stadswandeling langs niet te missen historisch erfgoed. Uiteraard gecombineerd met heerlijke streekproevertjes in de diverse delicatessenzaken, koffiehuizen,... Of wat dacht je van een bierwandeling?