Hildegarde Van Herck leeft ervan op om mensen in de watten te leggen. Want naast haar job als thuisverpleegkundige en rol als moeder van vier volwassen kinderen, opende ze vorig jaar De Duivenmelkerij. Dat is uw vijfsterrenvakantieverblijf in Meerhout, tjokvol familiale geschiedenis. Loop je even mee?

Van ‘genieten’ naar ‘doen genieten’

Hildegarde en haar echtgenoot verblijven op hun reizen vaak in B&B’s. De gezelligheid van dat concept overviel hen al zo vaak, dat ze eraan dachten zélf een oase van puur genot uit de grond te stampen. “Dat vraagt natuurlijk wel een permanent engagement, terwijl ik ook nog altijd van mijn job als verpleegkundige hou”, vertelt Hildegarde. “Bij een vakantieverblijf hoef je niet steeds aanwezig te zijn. Maar het geeft je wel de mogelijkheid om mensen in het door jou gecreëerde universum de ontspanning te bieden die ze zoeken.” En daar ligt de kiem van De Duivenmelkerij. “Al hebben we bij de renovatie van het pand wel rekening gehouden met de mogelijkheid om het later tot B&B te herdopen”, laat Hildegarde in haar kaarten kijken. “Zo heeft elke slaapkamer nu al zijn eigen badkamer. Dat valt bij de gasten bijzonder in de smaak.”

Een stukje van elk, van elk een stukje

De Duivenmelkerij biedt high-end leef-, eet- en slaapgelegenheid aan groepen van twaalf personen. Je gezelschap vertoeft er in het pand waar Hildegarde het tweede deel van haar jeugd doorbracht. “Mijn vader speelde verwoed met de duiven, en moeder bracht geld in het laatje als melkboer. De naam ‘De Duivenmelkerij’ lag dus voor het rapen”, lacht Hildegarde. De verbouwing van de woning is het resultaat van vereende gezinskrachten, maar het interieur gaven Hildegarde en haar dochter vorm. “Zij studeerde af als binnenhuisarchitect en zo voel ik me ‘latent’ óók wel wat”, knipoogt ze. “We fristen erfstukken op en wisselen die af met eigentijds design.”

Polyvalente pleziertjes   

De Duivenmelkerij herbergt bovendien een sfeervol ingerichte zaal voor feestjes of vergaderingen. Hang er eens aan het sympathieke toogje terwijl je uitkijkt op het leven in de tuin. Daar treft de grillmaster onder het overdekte terras een quasiprofessioneel barbecuetoestel aan. “En wat verschaft meer complexloos vertier dan een balletje gooien op de petanquebaan?”, besluit Hildegarde.

www.deduivenmelkerij.be