Voor Hans en Valerie van Teute Gerard is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze stoken een vuur en bereiden hier de lekkerste gerechtjes op. Deze passie willen ze met zo veel mogelijk mensen delen door op familiefeesten en evenementen te koken boven een vuur in gietijzeren potten. Onderstaand recept is sowieso een topper op jouw feesttafel.
Ingrediënten voor 4 personen
- ½ kg kalkoenfilet
- ½ kg witloof
- 2 wortelen
- 2 uien
- 1 pastinaak
- 2 flesjes Trappist Dubbel van Westmalle
- 1 sneetje peperkoek
- 1 el mosterd
- Olijfolie
- Tijm, laurier, peper, zout
Aan de slag
- Snijd de kalkoenfilets in stukjes en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de stukjes in een stoofpot met olie tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pot.
- Snijd alle groentjes in blokjes, de uien in fijne stukjes. Fruit de ui-stukjes glazig in het vet van de kalkoen. Voeg de rest van de groentjes toe en bak alles een 5-tal minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout. - Voeg de kalkoenstukjes en de Trappist Westmalle toe in de ketel zodat het geheel bijna helemaal onderstaat.
- Besmeer de peperkoek met de mosterd en voeg deze samen met de tijm en de laurier toe.
- Laat je potje 1 tot 1,5 uur pruttelen op een zacht vuur of hangend boven een houtvuur.
- Proef regelmatig en kruid bij met peper en zout als het nodig is.
- Serveer met een stukje streekbrood en een seizoensalade