Verscholen in het groene Noorderwijk treffen we Domein De Schuur aan. Gastvrouw Chantal heet ons warm welkom op de familiecamping die ze samen met haar ouders uitbaat. “Mijn ouders zijn fervente kampeerders”, vertelt Chantal. “Hun eerste aankoop samen was… een caravan. Toen deze camping 27 jaar geleden te koop kwam te staan, hebben ze niet getwijfeld en hebben ze hun droom om zelf ooit een camping uit te baten verwezenlijkt.”

Van sterrenrestaurant naar kampeerterrein


De camping bestaat intussen 50 jaar. Voordien was er een sterrenrestaurant in de schuur gevestigd. Vandaar ook de naam ‘Domein De Schuur’. In de beginfase was de camping vooral gericht op jaarplaatsen van gasten uit de stad die in hun vrije tijd de natuur opzochten. Ondertussen vind je op Domein De Schuur ook een 30-tal toeristische plaatsen, met of zonder privé sanitair te boeken. “Hierop willen we nog verder inzetten en uitbreiden. Sinds deze zomer beschikken we ook over twee gloednieuwe safaritenten voor vier personen. Deze zijn volledig ingericht en voorzien van alle comfort met een goed bed, een grote buitenkeuken én eigen badkamer. Voor de campertoeristen plannen we ook een aparte plaats in te richten.”

Groen en gastvrij


De troeven van camping De Schuur zijn ongetwijfeld de rust en de mooie, groene omgeving. Meteen de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelroutes. “We zijn een kleinschalige, familiale camping. Met ons drieën, mijn ouders en ikzelf, nemen we het merendeel van de taken op ons. Je loopt ons zowel bij het onthaal, in de taverne als aan de sanitaire blokken tegen het lijf. Dit familiale karakter willen we zeker blijven behouden.”

“Onze gasten zijn vooral actieve gepensioneerde koppels of vriendengroepjes die komen fietsen of wandelen. In de vakantieperiodes al eens vergezeld van de jongste kleinkinderen. Ook de camper is erg in trek bij deze doelgroep. Daarom dat we ook hierop verder zullen inzetten.” Verder wordt het domein momenteel ook verfraaid met de aanleg van een aantal vijvers, waarrond in de toekomst ook kampeerplaatsen aangelegd worden.

Altijd een beetje vakantie


Chantal stapte in de voetsporen van haar ouders en heeft hier nog geen seconde spijt van gehad. “Je leert continu nieuwe mensen kennen die elk hun eigen uniek verhaal bijhebben. En mensen die op vakantie zijn, hebben (bijna) altijd een goed humeur. We wonen zelf ook op de camping, wat echt super makkelijk is. Hierbij nog de geur van barbecue en een werkdag is ook steeds een beetje vakantie!

"Als we zelf op vakantie gaan kiezen we sowieso voor de caravan. De camping als uitvalsbasis, met de vrijheid om volop de omgeving te verkennen. Heerlijk!"