Mag de reis minstens even mooi zijn als de bestemming? Waag je dan aan de Kempenroute. Deze meerdaagse fietstocht is een van de negen icoonroutes door Vlaanderen. Je slalomt zo'n 213 kilometer door bomen, heide, water, industrieel erfgoed, duinen... 
Zie je het nog grootser?  De negen icoonroutes zijn perfect combineerbaar. Van aan de Maas, tot aan het Noordzeestrand.

Dwars door de Kempen

Je betreedt de Antwerpse Kempen voorbij de Blauwe Kei in Lommel. Vanaf daar gaat het richting de Kempense Meren. Warm je spieren op van de Sas4-toren aan het kanaal Dessel-Schoten tot in de vallei van de Kleine Nete. Want daarna zijn de Kempense Heuvelrug en de Lilse Bergen aan de beurt. Vanaf Zoerselbos mag je even op adem komen. Want zodra je de Antitankgracht, het Fort van Oelemgem en het Vrieselhof gepasseerd bent, demarreer je voor een laatste etappe langs het Gemeentepark Wijnegemhof en het Sluizencomplex in Wijnegem. Uitbollen kan in het Rivierenhof en Park Spoor Noord, langswaar je de Kempen verlaat.

Je route starten in Antwerpen? Ook dat kan, de Kempenroute is in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groen borden met in het paars 'Kempenroute'.

Op drempelvrije fietsvakantie langs de Kempenroute

Ook voor wie minder mobiel is of er met een ‘buitengewone’ fiets op uit trekt, biedt de Kempenroute alle mogelijkheden voor een geslaagde fietsvakantie. Tientallen vrijwilligers screenden de Kempenroute (100 km) en dat leverde een gedetailleerd bouwpakket op voor een toegankelijke fietsvakantie via de Kempenroute in de provincie Antwerpen. Zo hoef je zelf niet op zoek naar toegankelijke fietspaden, bistro's en fietsverhuurders.