Een verblijf met de hele familie in vakantiewoning de Driehoekshoeve in Kasterlee voelt als thuiskomen, in een huurhuis. En daar zit de goedlachse gastvrouw Els voor iets tussen. Haar gasten op vakantie het comfort en de gezelligheid van thuis geven was van bij de start van dit nieuwe avontuur de missie.

Stap in het onbekende

Els en haar man Kris komen beiden uit een landbouwersfamilie en baten samen een landbouwbedrijf uit in Kasterlee. “Telkens ik de deur uitging passeerde ik op de hoek van de straat deze oude hoeve en fantaseerde ik over wat voor moois je hier van kan maken.” vertelt Els. “Wanneer de hoeve in 2015 te koop kwam te staan hebben we onze kans gewaagd.  Na een lange pittige periode van administratie en verbouwingen openden we in 2018 onze eigen vakantiehoeve. Een warme, gezellige en sfeervolle plek voor 32 personen. Met als kers op de taart de Kempense Heuvelrug als achtertuin.”

Er zijn 8 slaapkamers met een eigen badkamer, waar elk gezin z’n rust vindt. In de ruime keuken wordt er uitgebreid gekookt, terwijl de kinderen zich amuseren in de natuurlijke speeltuin met hindernissenparcours. Als de bengels in bed liggen, spelen de volwassenen nog eens een potje tafelvoetbal, pingpong, darts of biljart. Of organiseer er elke dag een ander tornooi!

De Schuur: luxe in authentieke sfeer

In de tuin stond ook nog een oude schuur. "Klopt“, knikt Els. "Oorspronkelijk was het plan om hier een polyvalente zaal van te maken. Maar de boekingen voor onze hoeve liepen werkelijk als een trein en we kregen ook wel eens de vraag voor nog grotere groepen. Daarom besloten we om er een tweede vakantiewoning in te richten.”

“Dankzij het lichte, houten interieur waan je je even in Scandinavië. We hebben de ruimtes erg ruim ingericht. Zo kan je in de open keuken gezellig samen koken. En tijdens het aperitieven of het spelletjes spelen in de zithoek kijk je tot in de nok van de oude schuur. Door de hoge plafonds met mooie houten balkenstructuur is de authentieke sfeer bewaard gebleven. Extra tof is de hot tub op het terras om samen te relaxen.” 
 

"De Schuur is extra gezellig voor verschillende doelgroepen. Laatst hadden we hier een groepje vriendinnen die een weekendje kwamen genieten. Maar ook oma en opa met de kinderen en kleinkinderen beleven hier leuke tijden". 
 


Met de hele bende

Je kan de twee woningen dus ook samen huren. Dan kan je met een groep tot 42 personen verblijven. "Als we een grote groep ontvangen plaatsen we in de leefruimte van de Hoeve extra eettafels en stoelen. Allemaal in dezelfde stijl uiteraard, zodat de gezellige huiselijke sfeer bewaard blijft." 
 

"We hebben ook families die jaarlijks terugkomen. We zeggen dan wel eens al lachend: Als moemoe tevreden is komen ze terug."
 


"De mogelijkheden zijn uitgebreid. We hebben hier al groepen gehad die een kok lieten komen die een culinair 5-gangenmenu voor het hele gezelschap kwam bereiden. Anderen doen niet liever dan zelf gezellig samen koken in de moderne keuken. Of laten een BBQ-pakket komen om rond de ofyr in de tuin te bereiden. Hier kan alles."


Het voelt als thuiskomen

Als we Els vragen welke de grootste troeven van logeren bij de Driehoekshoeve zijn aarzelt ze niet: “Dat is toch wel dat iedereen zich hier thuis voelt. En dat is het belangrijkste criterium voor een geslaagd weekend met vrienden, vriendinnen of familie. Niet?"

www.driehoekshoeve.be