Beeld je in: een gezellige tuin met weids uitzicht over de velden, een knus picknickplekje in de schaduw, een vuurplaats waar je zelf je potje kookt en twee sfeervol ingerichte tipi tenten. Welkom bij Oplaadpnt. In de achtertuin van Jolanda en haar gezin krijg je een instant vakantiegevoel.

“De missie om mensen te verbinden met elkaar, de natuur, beweging en verbeelding en zo ook met zichzelf ligt aan de basis van Oplaadpnt”, vertelt Jolanda enthousiast. ”Ik hou ervan om onder de mensen te zijn en ze in beweging te brengen. Naast mijn job als docent dans en bewegingsexpressie aan de Podiumacademie in Lier startte ik in 2020 met Oplaadpnt. Een sociale onderneming die via coöperatieve projecten en activiteiten op zoek gaat naar de balans tussen spanning en ontspanning en dit zoveel mogelijk in de natuur, in beweging en met de nodige verbeelding.”

Creatieve uitweg

Het was voor Jolanda niet echt een bewuste keuze om ook te starten met een logies, eerder een creatieve oplossing om de missie van Oplaadpnt verder te kunnen zetten tijdens die moeilijke Corona maanden waarin iedereen snakte naar buiten komen, vrijheid en bewegen.

“Met onze grote achtertuin en een dosis creativiteit hadden we eigenlijk alles in huis om de campspace waar te maken. Onze gasten konden tijdens hun verblijf binnen hun eigen bubbel verschillende activiteiten ontdekken en ervaren." Suppen op de Kleine Nete, mountainbiken in de Kempense bossen, ijsberen in het Zilvermeer, een ritje met de paardenkoets of yogasessie behoren tot de mogelijkheden. “We ondervonden dat 90% van onze gasten effectief ook een activiteit bij Oplaadpnt boekte tijdens hun verblijf. We kunnen zeker besluiten dat onze missie geslaagd was!”

Duurzame campspace

In de tuin staan twee tipi tenten. Wil je er even tussenuit met z’n tweeën en je helemaal opladen, dan is de tipi deluxe de perfecte keuze. Deze is sfeervol tot in de puntjes ingericht en voorzien van bed- en badlinnen. De tipi basic is ideaal voor een kampeerpartijtje met het gezin of vrienden. Er is slaapplaats tot vijf personen, je bed- en badlinnen neem je zelf even mee.

De gezellige vuurplaats met driepoot met rooster/bakplaat en ketel waarop je zelf je potje kookt ligt centraal in de tuin. “Winkelen doe je makkelijk bij onze overburen van Hoevewinkel Puur Local, zij bieden hun eigen vers vlees en eerlijke streekproducten (groenten/fruit/zuivel) van boeren uit de buurt aan. Bij het buurtwinkeltje op de hoek kan je terecht voor kleine boodschappen, verse charcuterie en kraakverse broodjes in het weekend. Een moestuintje in onze eigen tuin staat nog op de planning voor de toekomst. We zijn al begonnen met een bloemenweitje dat onze tuin opfleurt.” In de honesty bar vind je een wisselend aanbod van gekoelde drankjes. Of bedien jezelf gerust van een koffie of thee.

"Mijn favoriet plekje, is de schommelstoel achteraan onder de wilgenboom, hier kruip je heerlijk weg met een boek. Echt genieten." - Jolanda

Houten toilethuisje

Man des huizes Koen houdt ervan om creatief met duurzaam hout bezig te zijn. “Koen heeft alles in de tuin zelf gemaakt: het charmant huisje met ons compost toilet is een van de blikvangers. Maar ook het huisje met douche en wasplaats, het speelhuisje met een glijbaan voor de kinderen, en de houten platforms van de tipi tenten heeft hij zelf uit duurzaam hout vervaardigd. Ikzelf zorg voor de aankleding en details. Zo hangen er in het toilethuisje leuke kadertjes met spreuken waarvan ik denk dat ze onze gasten kunnen inspireren. In de douche voorzien we ecologische doucheproducten voor de gasten.”

Rustzoekers in hun element

Als we Jolanda vragen welke de grootste troeven van logeren bij Oplaadpnt zijn aarzelt ze niet: “Eerst en vooral denk ik dan aan de ongedwongen sfeer, het uitzicht en de charmante toilet en douche huisjes. En natuurlijk de combinatie met de activiteiten die we aanbieden.”


www.oplaadpnt.com

 

Campspace Oplaadpnt