De Kempen is een streek die geschiedenis ademt. De oude kloosters, middeleeuwse woningen, kastelen en forten vertellen verhalen over het verleden aan ieder die wil luisteren. Voor een authentieke ervaring hoef je dan ook niet ver te zoeken in de Kempen. In een aantal van deze bijzondere gebouwen kun je overnachten. Als de muren toch eens konden praten…

Elegantie van weleer

Hotel Karmel is gevestigd in een voormalig Karmelietessenklooster in het centrum van Herentals. Dit mooie hotel combineert geschiedenis en modern comfort op een elegante wijze. Dankzij haar parketvloeren, overdekte wintertuin, vloerverwarming en gewelfde eetzaal ervaar je in hotel Karmel de authentieke Kempen in al haar luxe.

Romantisch genieten

In een begijnhof woonden vroeger de begijnen: alleenstaande mannen en vrouwen die deel uitmaakten van een soort vrije lekengemeenschap van de Rooms-Katholieke kerk. In plaats van een eeuwige gelofte af te leggen zoals monniken en nonnen doen, leggen begijnen een tijdelijke gelofte af. In de Kempen vind je nog verschillende begijnhoven, sommige daarvan kun je bezoeken en in eentje kan je zelfs slapen. Begijnhof 19 ligt in Hoogstraten en stamt uit de 16e eeuw. In deze prachtig gerenoveerde woning voel je je de koning te rijk. Je hebt een eigen tuintje, woonkamer, opkamer, slaapkamer, badkamer en zolder. En je hoeft de deur maar uit te stappen of je staat middenin het bruisende centrum van Hoogstraten.

Stap terug in de tijd

Zodra je het landgoed van Priorij Corsendonk oprijdt, kan er geen twijfel over bestaan dat dit gebouw al sinds de 16e eeuw deel uitmaakt van het Kempense landschap. De renaissancetuinen, gewelvenkelder en Kapittelzaal geven je het gevoel dat je terug in de tijd bent gegaan. Het hotel zelf is echter van alle luxe voorzien. De perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een ambachtelijk gebrouwen streekbiertje.

De statige Statie

De Tramstatie in Brecht is gebouwd in 1910 en diende oorspronkelijk als wachtlokaal, ticketloket en herberg voor de reizigers. Toen de tram eind jaren ‘40 werd opgeheven diende het gebouw nog lange tijd als herberg. In 2002 werd het gebouw volledig gerenoveerd en nu vind je er een modern hotel en restaurant. De Statie is een bijzondere plek vol verhalen; de ideale locatie om van een heerlijke maaltijd te genieten, bereid met marktverse ingrediënten.