Wie houdt van lekker eten kan het niet beter treffen dan in de Kempen. Reserveer je tafel bij een van de toprestaurants in de Kempen. Laat je zintuigen tot leven komen. Dineer op prachtige locaties en geniet van de lekkerste gerechten. Wij geven je vijf culinaire tips voor een heerlijk avondje uit.

Atelier De Heerlyckheid in Grobbendonk

Lekker, modern en huiselijk. Zo zou je Atelier De Heerlyckheid in Grobbendonk in drie woorden kunnen omschrijven. In hun huiskamerrestaurant dekken Carmen en Johan maar enkele tafeltjes en serveren ze per seizoen een vast vier- of vijfgangenmenu. 

atelierdeheerlyckheid.be

Table Vaccin in Malle

Niets zo romantisch als een mooi bordje delen. Bij restaurant Table Vaccin in Malle (vroeger Haute Cookure) telt het nieuwe concept van Ivan en Cindy meer foodsharing gerechten. Goed voor een 14/20 in de Gault&Millau. Waarom Vaccin? Dit was ooit de huisartsenpraktijk van het dorp.

tablevaccin.be 

De Coupé in Olen

In het vroegere stationsgebouw van Olen huist De Coupé. Stap aan boord en laat ladychef Annie je verrassen met wat je hier ziet, aanraakt of proeft. Want Annie maakt alles zelf, van de verrassende gerechten tot de borden en zelfs de playlist die op de achtergrond klinkt.

de-coupe.be 

Restaurant Neon in Lier

Een jaar na de opening pronkt Restaurant Neon in Lier al op de internationale lijst van beste groenterestaurants. Groenten en fruit uit de streek spelen hier de hoofdrol. Achter de schermen dragen Nils en Annelies de seizoenen, zero waste en duurzaamheid hoog in het vaandel. Lunch of diner. Altijd een goed idee.

neonrestaurant.be 

Bistro Bink in Turnhout

In Bistro Bink serveren chef Lars Block en zijn keukenteam 'gastronomie zonder kapsones'. Hun stijgende Gault&Millau score verklapt dat je hier tafelt op niveau. De houten vloeren en gewelven van de voormalige drukkerij spreken tot de verbeelding.

bistrobink.be