Tussen Lier en Meerhout kronkelt de Grote Nete door het weidse landschap. Deze routes laten je meanderen langs schilderachtige netedijken, door topnatuur en langs indrukwekkende kastelen. Blaas onderweg even uit in een van de gezellige cafés terwijl je de gemoedelijke sfeer van de streek opsnuift. Voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers is de Vallei van de Grote Nete een verborgen schat. Lees verder en plan een dagje fietsen of wandelen in dit fraai stukje Kempen.

Herbronnen langs de Nete

Een oud veerhuis, een dorpsplein met schandpaal, een bedevaartsoord... Je komt vele parels tegen op de suggestielus Herbronnen langs de Nete tussen Kruiskensberg en Gestel. Deze route van 9,5 kilometer volgt de bochten van de Grote Nete, keert terug via het bos en eindigt aan de herberg 't Schipke aan de Nete.

Wandelen langs water en kastelen

Passeer je Westerlo, hou dan halt bij deze natuurparel: de wandelroute Langs water en kastelen laat je 7 kilometer lang genieten van de indrukwekkende dreven van de Beeltjens, de smalle paadjes in de Kwarekken, 2 kasteeldomeinen en andere natuurpracht in de Grote Netevallei.

Netewandeling langs Hof ter Borght in Hulshout

Volg 16 kilometer lang de oevers van de Grote Nete tijdens de Netewandeling langs Hof ter Borght. Vul je longen met de verse boslucht van Westerlo, Westmeerbeek en Hulshout. Droom weg bij het 16e-eeuwse Kasteel prins de Merode. En kom op adem in het 18e-eeuwse paviljoen van kasteelpark Hof ter Borght.

Kasteelpark Hof ter Laken en Netevallei

Op deze tragewegenwandeling in Booischot kan je onthaasten als nergens anders. Het vertrek- en eindpunt van deze 6 kilometer lange wandeling is brasserie Pallieterhoeve. Volg het kronkelende water en de onverharde paden van de Netevallei. De laatste kilometers lopen door het kasteelpark Hof ter Laken met statige lindendreef en eeuwenoude eiken.

Scherpenbergen-De Hutten

Hou je van rust en ongerepte natuur? Wandelroute Scherpenbergen-De Hutten in Meerhout en Geel leidt je 14 kilometer lang door natuurgebieden De Kwacht en De Keyfheide, waar je de ene kilometer over landduinen en heide wandelt en de andere door moerassig laagveen.

 

Vallei van de Grote Nete