Marc en Linda ruilden het Antwerpse stadstumult in voor de rust van de Kempen. Ze stampten in Morkhoven, een deelgemeente van Herentals, de eerste Belgische saffraanboerderij uit de grond en toverden de oude langgevelhoeve om tot de gezellige B&B Art. 14, met zicht op hun trots: de saffraanvelden.  Om de gasten nog meer op maat te bedienen stelde Linda vijf nieuwe kant-en-klare arrangementen samen.  Welkom in een wereld van rust, natuur en gastvrijheid.

Oude langgevelhoeve wordt saffraanboerderij met B&B

“Toen we de boerderij kochten, stond alleen een B&B op de planning”, vertelt Linda. “In de tuinen rondom de boerderij telen we onze eigen groenten en fruit. Maar er bleef een perceel ongebruikt.
Tijdens een reis naar Bretagne bezochten we een saffraanboerderij. Gecharmeerd door het kruid zochten we uit of de Kempense grond geschikt is om saffraan te kweken. En of! Zo stampten we de eerste Belgische saffraanboerderij uit de grond.”

“Omdat we merken dat gasten het fijn vinden om een kant-en-klare vakantie voorgeschoteld te krijgen hebben we vijf arrangementen samengesteld.”

Sporty, all-in of saffraan?

Met de nieuwe arrangementen mikken Marc en Linda op elk type van gast. “We gaven elk van de arrangementen een score in de categorie ‘sporty’, ‘all-in’ en ‘saffraan’. Zo ontdek je als gast snel welk arrangement jou op het lijf geschreven is. De keuzes zijn divers."

Het "BOW, Bubbels en Brunch"-arrangement is perfect voor een relaxed weekendje met z’n twee. Je verblijft in alle rust een nachtje in onze unieke woonwagen achteraan in de wei. Aangevuld met onze saffraanbrunch met bubbels wacht jou een tweedaagse van pure verwennerij.

Het fietsarrangement "Bakhuisrust" is een midweek arrangement met volop privacy en rust in je eigen vakantiehuisje. Met een privéterrasje, gratis fiets- en wandelroutes en een gevulde frigo geniet je hier van alle vrijheid.

Voor de fietsfanaten hebben we drie arrangementen. "Saffraanbeleving" verwent liefhebbers van lokale lekkernijen. “Fietselen & Saffraan” combineert fietsen en wandelen.  En tijdens het "Kempense wielerhelden" arrangement ontdek je dat de Kempen een echt wielerwalhalla is.
Je verblijft telkens in een van de kamers van de B&B.

Kempense gastvrijheid met een rood randje

Rode draad door je verblijf: de hartelijke ontvangst van gastvrouw Linda en de smaak van saffraan die terug komt van aperitief tot ontbijt.

"Bij ons draait alles om authenticiteit en kwaliteit. Van (h)eerlijke, lokale producten tot luxueus beddengoed van zuiver linnen, elk detail is doordacht. Wij houden van eenvoud, gastvrijheid en originaliteit. En natuurlijk, niet te vergeten, de subtiele aanwezigheid van onze saffraan."

Kom genieten, ontdekken, proeven én herinneringen maken bij B&B Art. 14.

www.art14.be

www.belgischesaffraan.be