Een boottochtje op de Nete, een aperitief in de zon en een Italiaans diner om af te sluiten: Lier heeft alles in huis voor een onvergetelijke 24 uur in het beste gezelschap.

De trots van Lier
Van het Liers vlaaike tot de reuzen en Lierse kunst: Lier heeft heel wat om fier op te zijn. Ontdek in het Stadsmuseum welke Lierenaars 'Schoon Lier' op de kaart zetten en waar 'Lierke Plezierke' vandaan komt.

Op z'n Italiaans La dolce vita in de Netestad.
Trakteer jezelf bij Oregano op verfijnde Italiaanse keuken met dagverse ingrediënten, bereid door Italiaanse koks. Op het panoramisch terras met uitzicht op de Nete is het 's zomers en 's winters heerlijk zitten.

Waan je een begijntje
Unesco Werelderfgoed en een van de meest fotogenieke plekjes van Lier: in het begijnhof met haar 11 smalle straatjes en 162 schattige huisjes moet je passeren. Vergeet die selfie voor op Instagram niet!

Op logé in het weeshuis 24 uur op trot?
Daar hoort een goed logeeradresje bij. Eeuwenlang was het Maegdenhuys een weeshuis voor meisjes, vandaag huist het Hof van Aragon in het pand. Hier overnacht je in het oudste en meest authentieke hotel van Lier, pal in het historisch centrum van de stad. Samengevat: de ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan.

Bootjevaren
In goed gezelschap genieten van unieke stadsgezichten, zonder zelf iets te hoeven doen? Boek een rondvaart op de Binnennete met een authentieke palingschuit. Moedige Bootvisser inbegrepen!

Lunch with a view
Even weg van de drukte? Zoek een plaatsje bij De Zimmer aan de Nete en kom tot rust met een lekker ontbijt, een lunch met seizoensproducten of een lekker aperitiefje in de zon.