Souvenirtjes scoren en lekker lunchen

Voor waardevolle qualitytime met de vriendinnen hoef je het niet ver te zoeken. Met een trip dicht bij huis vink je alles op je checklist af. Uitgebreid tafelen bij Pinterest-waardige lunchadresjes? Check. Een origineel souvenir voor het thuisfront? Check. De sappigste verhalen om te vertellen op 't werk? Tripel-check. Pak je koffer al maar in voor een weekendje naar de Costa del Kempen!

Souvenirtjes scoren 

Op hebbedingetjes-jacht
Verdwaal op zondagvoormiddag tussen het antiek, de kippen en konijnen en de groentekramen op de Heistse voddenmarkt. Wedden dat je naar huis gaat met een nieuw plantje, een nostalgische lp of een potje verse confituur?

Trappist in je shampoo?
De zusters van de Trappistinnenabdij in Brecht verdienen een prijs voor creativiteit. In de abdijwinkel shop je hun TRAPP.-bierlijn: hippe verzorgingsproducten gemaakt van Westmalle Dubbel Trappistenbier.

Ruik- en slurpgenot
Bij Romberama in Loenhout pluk je in 't voorjaar je eigen amaryllissen. Kom je op een ander moment? Kies een fleurig boeket uit in de winkel. Je vindt er ook Loewi en Be-tea, wijn en thee van Loenhoutse bodem.

Lokale topkwaliteit
Een hippe versmarkt met de crème de la crème van wat de Kempen te bieden heeft. Bij Van Eccelpoel in Herentals laad je je winkelkar vol met lokale kwaliteitsproducten en een goede fles cava voor bij de picknick.

Plukplezier
Wat is er beter dan bloemen krijgen? Zelf je boeket plukken! Dat doe je bij Plukweide De Wouwershoeve van Talander in Hoogstraten. Moe geplukt? De bewoners serveren je graag iets lekkers uit hun eigen moestuin.

 

Lekker lunchen

Middenin 't park
Centraal in Park Vordenstein in Schoten vind je Parkbistro Oranjerie De Vlinder, een bistro die gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking. Kies uit lokale specialiteiten en bewonder ondertussen de mooie bloementuin.

Lekkers uit de houtoven
Pizzalovers, opgelet! Bij Smaakhoeve De Lochtenberg in Merksplas schuif je aan tafel voor pizza uit de houtoven met ingrediënten recht van 't veld. Zorg dat je nog plaats hebt voor een hoeve-ijsje als dessert!

Drie-in-één
Geniet van een lunch met bubbels, scoor een hip kadootje of boek een fotosessie bij Kafe Kodak in Mol. In de conceptstore van Lieve blijf je gegarandeerd even hangen!

Majestueuze lunch
Het oud gemeentehuis van Laakdal werd omgetoverd tot Kasteel KaNeel. Op antiek servies serveert Neeltje er de lekkerste ontbijten en lunches met streekproducten, inclusief kraakvers brood van papa Erik.

Croque o'clock
Bij Bar Krok in Zoersel steken ze de traditionele croqueskes in een origineel jasje. Proef de Mexicaanse Sombrero, de Griekse Zorba of zoek het dichter bij huis met een Westmalse Krok Trappist.

Tapas en cocktails
Barola in Gierle combineert het bruisende van de stad met Kempense gemoedelijkheid. Je kunt er heerlijk lunchen en vanaf halfdrie vervangen ze de lunchkaart door een selectie aan huisgemaakte tapas en cocktails.