Het wordt dit jaar een bijzondere zomer. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je zomerse uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische zomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! Wij helpen je alvast op weg.

 • Hier leerde opa mij roeien

  De - hier leerde opa mij roeien - Kempen

  Een zomervakantie in eigen land, daar hoort waterrecreatie bij. Genieten langs, op of in het water. Kajakken of kanovaren doe je heus niet alleen in de Ardennen, want in de Antwerpse Kempen vormt de Kleine Nete in Herentals een prachtig peddelplekje. De stad heeft trouwens nog meer waterplezier in petto.

  De - hier leerde opa mij roeien - Kempen
 • Even de tijd doen stoppen

  De - even de tijd doen stoppen - Kempen

  Kleine geluksmomentjes ervaar je in een stad met een bijnaam als ‘Lierke plezierke’ in veelvoud. Bootje varen op de Binnennete, slenteren door het Begijnhof, een terrasje doen ... Je hoeft het ook allemaal niet ver te zoeken: alles ligt dichtbij elkaar en eenmaal buiten de stadsvesten zit je meteen in de natuur.

  De - even de tijd doen stoppen - Kempen
 • Mama wij zijn nog niet moe

  De - mama wij zijn nog niet moe - Kempen

  Naar het park? Dat klinkt misschien niet als het grootste avontuur, maar in het Gemeentepark van Brasschaat spendeer je met gemak een hele dag zonder je een minuut te vervelen. En dat is nog maar één van de redenen voor een uitstapje naar deze veelzijdige gemeente.

  De - mama wij zijn nog niet moe - Kempen
 • Met de voetjes in het water

  De - met de voetjes in het water - Kempen

  Mol is een topbestemming voor zomerse vakanties. Denk aan zonnen op het witte strand en genieten aan het water van het Zilvermeer. Maar rond het meer kan je ook prachtige fietstochten maken en verpozen op verborgen plekjes bij het water.

  De - met de voetjes in het water - Kempen
 • Cultuur om van te smullen

  De - cultuur om van te smullen - Kempen

  Wie Geel zegt, denkt aan zorg. Je ontdekt het verhaal hiervan op een nieuwe wandelroute langs boeiende plekken in de stad, zoals het Gasthuismuseum. In en rond Geel valt nog veel meer te beleven: wandelplezier voor groot en klein, een stevige brok cultuur én lekkere ontdekkingen, zoals het Geels hartje.

  De - cultuur om van te smullen - Kempen
 • Buiten smaakt alles beter

  De - buiten smaakt alles beter - Kempen

  Deze zomer is buiten tafelen troef. En dat hoeft zeker niet altijd thuis of op restaurant te zijn. Een picknick in de natuur is zalig, maar dat kan ook in de stad! In Turnhout liggen alvast tal van mooie nieuwe picknickplekjes te wachten op goed gezelschap.

  De - buiten smaakt alles beter - Kempen
 • De mijn stappenteller is de te lkwijt

  De - mijn stappenteller is de tel kwijt - Kempen

  Hoogstraten heeft veel meer in huis dan de befaamde heerlijke aardbeien. Je vindt er verrassend ongerepte natuur om in te verdwalen, gezellige logeeradresjes en kidsproof terrasjes. Bijvoorbeeld.

  De - mijn stappenteller is de tel kwijt - Kempen
 • Vervelen is verboden

  De - vervelen is verboden - Kempen

  Om duinenzand tussen je tenen te voelen, hoef je zeker niet per se naar de kust af te zakken. In Kasterlee ligt een uitgestrekte duinenrug waar niet alleen wandelliefhebbers, maar ook kinderen met zin voor avontuur hun hartje kunnen ophalen.

  De - vervelen is verboden - Kempen
 • Ik durf nog hoger

  De - ik durf nog hoger - Kempen

  Retie is een paradijsje voor wandelfans die graag van de paden afwijken. Ook de kleinsten kunnen er naar hartenlust ravotten en zich lekker vuilmaken in de speelbossen. Grote stappers vinden er uitdagende wandeltrajecten, mét nadien versterking van de inwendige mens in een van de vele cafeetjes.

  De - ik durf nog hoger - Kempen
 • Lekker smikkelen

  De - lekker smikkelen - Kempen

  Westerlo verwent wandelaars en fietsers, want tussen een fantastische brok natuur gaat prachtig erfgoed schuil. Denk aan de norbertijnenabdij van Tongerlo of het kasteel van prins de Merode. En om je uitstappen te spijzen, vind je er streeklekkers in overvloed.

  De - lekker smikkelen - Kempen
 • Hier mag ik mij vuil maken

  De - hier mag ik mij vuil maken - Kempen

  Genieten van een mooie wandeling met de zon op je snoet, daar is Kapellen een uitgelezen plek voor. De gemeente is bezaaid met natuurgebieden die ook vaak een unieke geschiedenis hebben. Of wat dacht je van wandelen in de loopgraven?

  De - hier mag ik mij vuil maken - Kempen