Geen plek gezelliger dan een sfeervolle Kempense zomerbar om weer met familie en vrienden te genieten van een drankje en een hapje. In de Kempen zijn ze  één voor één uniek, elke zomerbar met zijn eigen sfeertje. 
Wij gingen voor jullie op zoek naar de gezelligste plekjes om de komende maanden bij een betoverende zonsondergang te genieten van een heerlijke cocktail of een fris streekbiertje.

Bar Bomma in Oostmalle

Bar Bomma is een unieke zomerbar gelegen op de grens tussen Zoersel en Malle, letterlijk in de tuin van de bomma. Deze buitengewone locatie zorgt voor een unieke beleving. Je kan er chillen op het terras of bij slecht weer in de schuur. Ze bieden tal van lekkere cocktails, frisse drankjes en verrukkelijke hapjes aan. Natuurlijk zijn ook de specialiteiten en favorieten van de bomma aanwezig.

bar bomma.jpg

Zellaer Zomert in Bonheiden

Kom je er geregeld wandelen? Of ben je er nog nooit geweest? Deze zomer zeker doen! Kasteeldomein Zellaer organiseert Zellaer Zomert, een pop-up zomerbar.

Geen 'grand chique', maar simpelweg genieten van de rust en Kempense gezelligheid met een drankje met zicht op het kasteel. Als versnapering worden speciale hamburgers en croques uit het vuistje geserveerd. Zelfs een potje darts of nageltjeklop behoren tot de mogelijkheden. 

Ark Beach in Lichtaart

Sinds zondag 5 mei is het leukste strandje van de Kempen weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Aan de Ark van Noë in Lichtaart vindt de derde editie plaats van Ark Beach. Iedereen kan elke zon- en feestdag komen luieren in één van de gezellige loungehoekjes bij het water. Kom proeven van de heerlijke cocktails of een frisse pint en geniet van de zonnige beats. Ook de hongerigen zullen dit seizoen weer verwend worden met heerlijke gerechten. Bij de crew van Ark Beach kriebelt het alvast om jullie weer te mogen ontvangen, en dit tot eind september.

arkbeach.jpg

Chillmill in Hoogstraten

Tijdens de zomermaanden opent op de oever van de Mark met zicht op de Laermolen zomerbar Chillmill. Het authentieke karakter en de lokale producten op de kaart maken deze plek weer tot een van de gezelligste van Hoogstraten deze zomer. 

Zomerbar Lambert in Grobbendonk

De parking achter het gemeentehuis van Grobbendonk is de thuisbasis van Zomerbar Lambert voor plezier en vertier tot en met zondag 12 september.

Zomerbar Lambert is een verwijzing naar de patroonheilige van de parochie in Grobbendonk: St-Lambertus. Omdat de locatie de achtertuin is van de parochiezaal, was de link snel gelegd. De uitbaters deden alvast een schietgebedje voor stralend weer en gezellige avonden.

Belevingsbar 't Veldt in Retie

Heerlijk genieten van een zomerse namiddag of avond. Bewegen tijdens één van de leuke activiteiten voor jong en oud, onderuit zakken in een gezellig hoekje, lachen en anekdotes vertellen bij een goed glas wijn, cocktail of limonade. Een verrassend hapje erbij. Lekker rond het vuur als de avond frisser wordt. In Belevingsbar 't Veldt kan het allemaal.

belevingsbar tveldt.jpg

Panorama Zomerbar in Turnhout

Intussen is Panorama uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Turnhout. Je kan er genieten van een heerlijk aperitiefje, betaalbaar en vooral lekker eten. Kinderen leven zich naar hartenlust uit terwijl de mama’s en papa’s toezien vanuit een strandstoeltje.

Leuk weetje: ook bij minder weer kan je genieten van een heerlijk hapje en drankje in de vernieuwde binnenlocatie, die gehuisvest is in de oude industriële bakkerij.

Bosbar De Eekhoorn in Kalmthout

Tijdens de zomermaanden opent Bosbar De Eekhoorn met sfeervolle terrasjes en een speeljungle aan het fietspad van de Kalmthoutse Heide. Deze ligt op 400 meter van de hoofdparking aan De Vroente in Kalmthout. Je kan er voor, tijdens of na een wandeling of fietstocht terecht voor verkwikkende zomerdrankjes, cocktails en streekbieren. Op de menu vind je aperitiefbordjes, broodjes, salades of een iets grotere hap. En voor fans is er lekker ambachtelijke roomijs. Wil je liever in het heidelandschap genieten van een hapje en een drankje in een handige picknickbox? Kom langs in de bosbar en stel zelf je lunchpakket samen. De bolderkar wordt klaargezet voor groepen vanaf 6 personen.