Herfstvakantie! Extra veel tijd om lekker lang uit te slapen en leuke activiteiten te plannen die niets met school en werk te maken hebben. Dansen in de regen. Klimmen en klauteren in bossen. Mysteries en legendes ontdekken tijdens sfeervolle tochten. En als afsluiter genieten van dampende chocolademelk en de dag herbeleven bij het haardvuur. Dichtbij huis en toch even helemaal weg.

Halloween in Bobbejaanland: straffer dan ooit

Eind oktober is het griezelen geblazen in Bobbejaanland. Van 23 oktober tot en met 7 november haalt 't Plezantste Land alles uit de halloweenkast en wordt het seizoen van 2021 feestelijk afgesloten. Op het programma: 2 nieuwe spookhuizen, griezelige shows, scarezones en nog zoveel meer. Tijdens de nocturnes ben je welkom tot 21u voor nog meer gegriezel én gefeest. De late uurtjes van Halloween staan garant voor extra show en spektakel.

halloween bobbejaanland.jpg

Griezelweek in Pakawi Park

De Halloweentochten in Pakawi Park op 22 en 23 oktober zijn duidelijk niet voor watjes. De wandelingen vormen een leuke mix van griezel- en horrormomenten, Halloweenacts en een vleugje humor.

Dit jaar is er ook aan de allerkleinsten gedacht. Gedurende de hele herfstvakantie zal het park in teken staan van Halloween met talloze activiteiten zoals kinderanimatie, kinderdisco, kriebelpraatjes en een dagelijkse show. 

Herfstspeurtocht: op eikenjacht in Arboretum Kalmthout

Wist je dat er in Arboretum Kalmthout meer dan honderd verschillende eiken groeien?  Zin om mee op eikenjacht te gaan? Volg herfstblaadjes en vruchten doorheen de tuin en je komt ze als vanzelf tegen.  Onderweg speel je spelletjes en kom je voor raadsels te staan. Je ontdekt nog tot 7 november hoe onze zomereik en wintereik aan hun namen kwamen en je maakt kennis met exotische bomen met eigenaardige eikels, bizarre bladeren en gekke schorsen.  Trek je jas en wandelschoenen aan en zet je beste speurmuts op. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun familie

eikenspeurtocht.jpg

Gluren in het kasteel van juffrouw Jeanne

Fan van neogotiek? Hou dan zeker halt aan het Kasteel van Jeanne de Merode. Op vrijdag 29 oktober en zondag 7 november neemt een gids neemt je mee door de gangen en vertrekken van het kasteel. Tijdens een rondleiding ontdek je de frappante geschiedenis van de gravin, haar familie en dit unieke, magnifieke kasteel waar ze woonde tot WO II.

Welk kind droomde nog nooit van een kijkje in een echt kasteel? Voor kinderen van de lagere school (7-12 jaar) staat in het kasteel van gravin Jeanne de Merode een verkleedkoffer klaar … Eenmaal omgetoverd tot architect, dienstmeid, gravin of een andere kasteelbewoner start een speelse, interactieve rondleiding op donderdag 4 en zondag 7 november. Meer info ving je hier.

Sidderen en Beven: durf jij mee op griezeltocht in historisch Lier?

Red jij Anneke van de brandstapel tijdens een griezelig leuke herfsttocht in historisch Lier? Tijdens een spannende tocht van 2 km ga je op zoek naar zeven ingrediënten voor een toverdrank en vijf woorden voor een toverspreuk. Al spelend ontdek je speciale plekjes en bizarre schilderijen in de binnenstad.  

Download de ErfgoedApp in de App Store of Google Play Store, kom naar de Grote Markt in Lier en selecteer de wandeling in de app.
Bij Visit Lier kan je terecht voor een leuk boekje met extra opdrachten, maar ook zonder deze gids kan je Sidderen en Beven in Lier!

sidderenenbeven.jpg

Moving water on tour in Hidrodoe

Genieten, spelen en leren met water?! Dat kan alleen in Hidrodoe! Het leukste waterdoecentrum vind je midden in de bossen van Herentals.
In Hidrodoe beleef je water op een heel unieke manier; met experimenten, proefjes, spelletjes én een 4D-cinema. 

Tijdens de herfst en de kerstvakantie komt de kindvriendelijke tentoonstelling 'Moving Water' van Griet Baeyens naar Hidrodoe. De schilderijtjes laten kinderen focussen op water en klimaat, een echte aanrader! Zin om nadien zelf te knutselen? Tijdens een begeleide creatieve workshop maak je je eigen mobiel van Calder. De mobiel toont aan hoe fragiel het evenwicht is, ook in de waterkringloop.

Hidrodoe.png

Speuren naar reflectors in Retie

Dool je al eens graag in het donker door het bos? Uitzonderlijk kan je tijdens de herfstvakantie na zonsondergang op verkenning in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark.

Gewapend met je eigen zaklamp, wandel je door het park en volg je de reflectoren. Spannend!

Zombiezoektocht in het Suske en Wiske Museum

Hou jij ook zo van griezelen? Kom dan tijdens de herfstvakantie naar het Suske en Wiske Museum! Doe om 10, 13 of 15 uur de Striptoer in het museum en ga vervolgens op Zombiezoektocht in de museumtuin. Vind alle zombies en probeer hun geheime boodschap te ontcijferen. Als je durft…!

suskeenwiskemuseum.png