Wakker worden … en de frisse buitenlucht ruiken. Geef toe: het is de allerbeste manier om je dag te starten. Daarom leggen de Kempen je zalig in de watten. Met charmante logeeradressen midden in het groen. Waar je kinderen buiten ravotten tot jij luidkeels “bedtijd!” roept. En waar de vogeltjes ’s morgens een prachtig lied fluiten. Kom en geniet van de Kempense gastvrijheid in Westerlo, Oud-Turnhout, Kalmthout en Balen.

 

Kamperen in Westerlo

Doorkruis je de Kempen met de mobilhome? Voeg dan zeker Westerlo aan je roadtrip toe. Op Domein Den Asberg vind je een gloednieuwe camperzone. Die vleit zich langs de natuurgebieden de Kwarekken en de Beeltjens, op een steenworp van de Abdij van Tongerlo.

Zonder camper op reis? Sla je tent op onder de bomen. Boek een avontuurlijk verblijf in een wigwam. Of huur een comfortabele bungalow.

De grote eyecatcher van het domein? Dat is ongetwijfeld de uitgestrekte vijver. Die bedwing je tijdens een wedstrijdje kajakpolo. Of je bewondert hem langs de oevers, met een vislijn in de hand. Voor wie liever op het droge blijft, is er een avontuurlijk speelplein.

Slapen in ‘het Boskot’ van Oud-Turnhout

Dankzij Boskot ontwaak je midden in De Liereman, een van de grootste en oudste natuurgebieden van het land. Je krijgt er het gezelschap van wulpen, nachtzwaluwen en zelfs rugstreeppadden. Menselijke buren … zijn er niet.

Daardoor profiteer je in deze prachtig gerenoveerde vakantiewoning van een flinke portie rust, stilte en privacy. Zonder in te boeten aan comfort. Dat bewijzen de ingerichte keuken, moderne badkamer, het zonnige terras én het Netflix-abonnement.

Door de grote ramen kijk je uit op het bos. En op de geweldige boomhut in de omheinde tuin. Daar leven de kinderen zich helemaal uit op de vliegensvlugge kabelbaan.

Thuiskomen in Kalmthout

De Kempenaars gastvrij noemen … is best een understatement. Want ze doen er werkelijk álles aan om jou dat hemelse thuisgevoel te bezorgen.

Zo ontvangen Atske en Heert-Jan je in hun charmante cottagevilla in Kalmthout. B&B Villa Konijnenberg**** betovert je met zijn romantische karakter én perfecte ligging. Want van hieruit hop je naar de Kalmthoutse Heide, het Arboretum en het Suske en Wiske Museum.

Dan is er nog de weelderige tuin, waarin je de allerleukste vakantiefoto’s maakt … of heerlijk wegdroomt bij een goed boek.

Tip: Atske en Heert-Jan leggen op aanvraag een subliem restaurant of wellnessarrangement voor je vast.

Avonturieren in Balen

Zin in een onvergetelijk avontuur? Leeg dan je koffers of backpack in Recreatiedomein Keiheuvel in Balen. Kinderen klimmen en klauteren erop los in de imposante speeltuin. Ze zwemmen om ter eerst naar de overkant van het buitenzwembad. En strijden om de overwinning op het minigolfterrein.

Tijd om onder de lakens te kruipen? In de avontuurlijke trekkershut wachten vier opgemaakte bedden. En een praktische kitchenette waar mama of papa een smakelijk avondmaal bereidt.

Wie houdt van een tikkeltje luxe, glampt in een comfortabele safaritent. Die verwent je met een aparte slaapkamer, private badkamer, uitgeruste keuken en ruim terras. Of hoe kamperen ook ‘chic’ kan zijn.

 

Misschien ook interessant voor jou