Te gekke wandelingen vol hersenkrakers, leuke doe-opdrachten en bergen sprookjesmagie, dat zijn de lentetochten waarmee de groendomeinen Kempen ook dit voorjaar uitpakken. 
Wandelen was nog nooit zo leuk!

Prinsenpark in Retie

Waar is Wolly?

Wolly, een ondeugend lammetje is losgebroken uit de kudde schapen in het Prinsenpark.   Gaan jullie mee op zoek naar Wolly ? Ontdek wat hij allemaal heeft beleefd in het Prinsenpark. 

De tocht vertrekt achter het nieuwe onthaalgebouw en is bewegwijzerd met Wolly-schaapjes. Op een wedstrijdformulier duiden de kinderen aan welke Wolly’s ze wel en niet tegenkwamen. Deponeer de formulieren achteraf in onze brievenbus, zo maak je ook nog kans op een prijs. 

Deze wandeling is ongeveer 4 km lang, niet rolstoeltoegankelijk. 


Kom je met het gezin naar het Prinsenpark?

Dan wacht jullie een leuke verrassing! Terwijl de kinderen de zoektocht “Waar is Wolly?” beleven kunnen (groot)ouders “In het voetspoor van de herder”treden op dezelfde route. Aan de hand van 10 QR-codes kom je meer te weten over het Kempens schaap in het Prinsenpark. 


Het vreemde ei

Er is deze winter tijdens de graafwerken voor het nieuwe gebouw op het Provinciaal Groendomein Prinsenpark een ei gevonden. Een relatief groot ei, groen met blauwe stippen. De werkmannen hadden dat nog nooit meegemaakt en de boswachters hadden nog nooit zo’n groot ei gezien!  Van wie is dat? Welke vogel legt zo’n eieren?? En hoe lang ligt dat daar al? Waarschijnlijk al minstens 50 jaar. Maar we denken nog langer.

Wat een mysterie!!! Wat een vreemd ei!!!
De werkmannen hebben er eens op geklopt en gevraagd of er iemand in zat, maar er werd niet terug geklopt.
De boswachters hebben in al hun dikke boeken gekeken, maar geen antwoord gevonden.

Er zit maar één ding op: het aan de vogels in het bos gaan vragen. Wie is zijn ei kwijt??
Wil jij het aan de vogels gaan vragen? Ja? Super!

Deze wandeling loopt nog tot 13 juni en is geschikt voor gezinnen met kleuters.

Hertberg in Herselt

Vlieg mee met Heksemie

Liefste heksjes en tovenaars, ik ga jullie iets heel spannends vertellen... Kom tussen 1 april en 20 juni naar Hertberg en maak kennis met het leven van Heksemie!

Heb jij altijd al op een echte heksenbezem willen vliegen? Kan jij goed toveren? Wat moet er allemaal in een heksensoep? Dit alles en nog veel meer kan je beleven tijdens een actieve boswandeling vol hokus pokus leuke opdrachten!

De tocht van 2,5 kilometer start aan het plein tegenover Mie Maan, is helemaal gratis en enkel geschikt voor echte heksen en tovenaars van 4 tot 104 jaar. Toegankelijk voor buggy’s met grote wielen.

Oh ja, als je er eentje hebt, breng je vliegbezem mee en zet een heksenhoed op! Tot in het bos!

Zilvermeer in Mol

Krakketakketocht

Joehoe, ik ben Krak de Tak. Ga je mee met mij op avontuur? 
Is dat moeilijk? Nee, helemaal niet! Gewoon mij volgen. Het is totaal niet gevaarlijk. Tenzij je over je eigen voeten valt.
Je gaat altijd rechtdoor, en soms omhoog of omlaag. Dus dat komt hier helemaal in orde. Veel plezier!

 Ah ja, de tocht is 2,5 kilometer lang en goede schoenen zijn wel handig. Dit avontuur is geschikt voor elke leeftijd, maar perfect voor coole kinderen onder de 12 jaar. 

De Averegten in Heist-op-den-Berg

Ra-ra raadsels

Met de smartphone in de hand wandel je door Averegtenland! 

Zoek de 10 bordjes met een QR-code in het bos en ontcijfer de natuurraadsels! Achter elke QR-code zit een nieuw invulformulier verstopt met 2 raadsels. 
Je vindt de bordjes niet op een vaste route, dus misschien moet je nog een 2de of 3de keer langs komen om alle bordjes te vinden? Op die manier ontdek je misschien wel ELK paadje in De Averegten... Komaan, padvinders! 

De tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar en loopt nog tot 30 juni. Let op, in het binnenbos zijn honden helaas niet toegelaten. Starten doe je aan het onthaalgebouw, Boonmarkt 4a, Heist-op-den-Berg.


Zoektocht 'Suzie Sloddervos'

Het hol van de familie Sloddervos ligt aan de rand van De Averegten. Honderden kronkelende gangen vormen hun huis. Suzie Sloddervos geeft jullie graag een rondleiding. Maar: let niet op de rommel! 

Tijdens deze 2,5 km lange wandeling kom je verschillende haltes tegen waar je leuke doe- opdrachten kan uitvoeren. De opdrachten van de zoektocht focussen op kinderen van 4 tot 8 jaar, maar ook jongere en oudere kinderen zullen zeker plezier beleven aan deze activiteit. De zoektocht is vrij te bezoeken gedurende april, mei, juni en juli en volledig toegankelijk voor rolwagens en buggy’s met grote wielen. Honden zijn niet toegelaten op het parcours.

Starten doe je aan het onthaalgebouw, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.