Groen en vol afwisseling. Stil en knotsgek. Dat zijn de Kempen. Kom er herinneringen maken! Bootje varen of een avontuurlijk hindernissenparcours? De benen strekken of in bomen klimmen? Tot rust komen in natuur, of cultuur opsnuiven? Enkele bloggers en bekende Kempenaren gingen op pad om te ontdekken wat de Kempen zoal te bieden hebben. Lees mee en bekijk de filmpjes! 

 • Slow Cabin

  Een nachtje luxe in de natuur

  Onthaasten in een alleenstaand ecohuisje, verborgen middenin de prachtige natuur. Dat is het concept van 'Slow Cabins'. Blogster Louise De Bast ging er een nachtje logeren en zag meteen dat het goed was.

  Een nachtje luxe in de natuur
 • Da Vinci museum

  Een echte Da Vinci in Westerlo?

  Hangt er een echte Leonardo Da Vinci in Westerlo? Foodblogster Amylia van Cookameal wou het met eigen ogen zien. En daarvoor moest ze naar de abdij van Tongerlo.

  Een echte Da Vinci in Westerlo?
 • Lier Up

  In Lier ligt kunst gewoon op straat

  Thibault Christiaensen, frontman van de Equal Idiots viel bijna om van verbazing. "In Lier ligt kunst gewoon op straat", stelde hij vast. Samen met Florien, redactrice van JaniTV, trok hij op expeditie door de Pallieterstad, op zoek naar de straatkunst.

  In Lier ligt kunst gewoon op straat
 • Wortel-Kolonie

  Kan je nog echte landlopers vinden in België?

  Hoogstraten heeft iets vrijwel uniek in de wereld: een landloperskolonie. Wortel-Kolonie was tot enkele jaren geleden een plaats waar landlopers en bedelaars in ruil voor onderdak het land bewerkten

  Kan je nog echte landlopers vinden in België?
 • Dessel

  Wie wint de eerste Instagrambattle in Dessel?

  Dessel telt heel wat verborgen plekjes in de natuur. De bloggers van www.dingenzoekers.be weten er ondertussen alles van. Greetje (met dochter Mirtha) en Kristien (met dochter Lucie en vriendin Violet) maakten er een wedstrijdje van: ‘om ter leukste instagramkiekjes in Dessel maken’.

  Wie wint de eerste Instagrambattle in Dessel?
 • Avontuur in Kasterlee

  Volop avontuur in Kasterlee

  De Kempense natuur, dat is avontuur, ontdekken, vuil worden en vol nieuwe indrukken thuiskomen. Ideaal dus om er met je kroost op uit te trekken, dat ontdekten Pieter en Aïssa met hun kids Kamiel en Lilou. Hun uitdaging tijdens een weekendje Kasterlee: kan een kajak een mountainbike kloppen?

  Volop avontuur in Kasterlee
De verborgen schatten van Geel

De verborgen schatten van Geel

Of er schatten verborgen liggen in Geel? Dat was de vraag die foodie Amylia van de blog cookameal.be en haar vriendin Liesbeth voorgeschoteld kregen. Ze trokken op schattenjacht én hebben enkele verborgen pareltjes ontdekt. 

Meer