Kabouterpret en reuzenfun

Wie Kasterlee zegt, zegt pompoenen! Elk jaar is er een heuse strijd om ‘de grootste’, maar gelukkig wordt hier ook aan de kleinsten onder ons gedacht. De culinaire hotspot van de Kempen is een echt kinderparadijs, waar niks moet behalve je eens goed uitleven. Neem dus zeker voldoende reservekleren mee!

 

 

Van hooizolder tot retrocaravan

De ene schuur is de andere niet en die van vakantiewoning De Zwaluw is ronduit uniek. Deze vakantieschuur werd omgetoverd tot een zeer bijzonder logeeradres met 4 intrigerende slaapkamers, telkens met eigen badkamer. Geen standaard kamers, maar wel retrocaravans, een slaapzaal in de voormalige hooizolder en een woonwagen in de tuin. In die tuin staat trouwens ook een eeuwenoude kastanjeboom met een boomhut en nodigt het zwembad je sowieso uit voor een frisse duik. Ook binnen geniet je met volle teugen. Relaxen in de zithoek, verzamelen aan de bar of in de speelhoek, hier kom je om te ontspannen.

Voor kleine en grote goestingskes

De eerste ijsboerderij van het land, die eer mag het IJssloeberke opstrijken. Het recept van hun hoeve-ijs blijft een goed bewaard geheim, maar alles begint met melk van de eigen koeien, 100% natuurlijke ingrediënten en heel veel liefde. Afgewerkt met een portie gezond boerenverstand. Je installeert je in het gezellige ijssalon of op het fijne terras terwijl je kroost zich amuseert in de speeltuin of op het springkasteel. Zo heb jij rustig de tijd om te kiezen uit een assortiment met meer dan 50 smaken. Of ga je voor de grote goesting met een XXL wafel of pannenkoek? Vergeet zeker niet je voorraadje ambachtelijk ijs mee huiswaarts te nemen.

 

Je zintuigen op scherp

De Kempense Heuvelrug is het grootste reliëf in de regio, een langgerekte landduin met naaldbossen en heideveldjes. Kortom de ideale woon- en speelplaats voor feeërieke figuren. Misschien weet je het wel, maar Kasterlee is helemaal in de ban van hun kleinste inwoners en hun grote vrienden. Beleef te gekke avonturen op de Kabouterberg, waar 3- tot 7-jarigen grootse kabouteravonturen beleven: klimmen op duinen, in kabouterholletjes kruipen en rollebollen in het zand. Of ga op pad met jouw stoere stappers en ontdek het TrekJanPad, een avontuurlijke zandwandeling van 3,5 km. Zeven audiozuilen serveren spannende verhalen en opdrachten om de wandeling nog leuker te maken. Wist je trouwens dat hier, diep in het bos en onder het zand, een reus ligt te slapen? Zijn hoofd zie je aan het Wintergat en zijn benen steken in Lichtaart uit. Een wandelkaart laat je 4 of 6,5 km lang haar sporen spotten. Zet je zintuigen op scherp zodat je deze Slapende Reus kunt horen, voelen en ruiken!

De hoofdpersonages van de Hoge Mouw

Op het hoogste punt van het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw pronkt een reuzenhoofd. Een werk van het kunstenaarsduo Pieterjan Gijs en Arnaud Van Vaerenbergh, samen Gijs Van Vaerenbergh. Twee ton zwaar, zes meter lang, vijf meter breed, drie meter hoog en goed voor 2.115 aan elkaar gelaste driehoekjes.
Dit reusachtige vrouwenhoofd lijkt op te rijzen uit het mulle zand en bewijst zo dat er onder die heuvel heel wat verborgen zit. Kijken mag, aankomen ook!

Elke dag knuffelen

Het is een publiek geheim dat er in Kasterlee kabouters leven. Ze hebben hun eigen berg; de Kabouterberg. Toontje is een van die kleine rakkers. Je kunt hem het hele jaar bezoeken, maar je zult hem zelden vinden.
Deze ondeugende kabouter gaat immers graag op avontuur. Om al zijn mensenvriendjes te zien, organiseert Toontje elk jaar Kabouterdag. Dan komen alle kaboutertjes tevoorschijn en vieren ze feest, mét ontbijt en heel wat vertellingen. Sommige kindjes missen Toontje. Daarom maakte hij levensechte knuffelkabouters, zo kun je hem elke dag knuffelen. Scoor jouw persoonlijk exemplaar bij Toerisme Kasterlee.

Getipt met z'n tweetjes: romantische Tête-à-tête

Kasterlee is dé culinaire toplocatie van de Kempen. Ben je op zoek naar een tafeltje voor twee, opteer dan voor een van deze adresjes, om duimen en vingers van af te likken!

Restaurant Seir
Het Kempische seir betekent zoveel als serre. Hier groeit een menu vol eigenzinnige en karaktervolle gerechten, door het jonge team van chef Thomas met veel liefde bereid. Genieten met een grote G!

Kan10 Bistro
Een bistro synoniem voor een doorbakken steak en een berg spaghetti? Dan word je bij Kan10 van je sokken geblazen. Geen overvolle borden wel kleine, verfijnde gerechtjes. Meesterwerkjes op je bord.