Da mutte proeven

Schuif bij Corso in Oud-Turnhout de voetjes onder tafel tussen de fruitbomen en waan je in Zuid-Frankrijk. Vanaf 8 personen boek je er een boomgaardbrunch, -lunch of -apéro met versgeperst appelsap, een Swiekes Tripppel, vers brood en andere lekkernijen. Allemaal recht van 't veld. Zoals ze zelf zeggen: 'da mutte proeven'.

Wijntje, iemand?

Het recept voor een topnamiddag: een wijndegustatie bij Vigna in Wijnegem. 's Zomers flaneer je tussen de wijnranken en 's winters is het heerlijk vertoeven bij de open haard terwijl je een Aléxine, een Benito of een Elena proeft (niet toevallig ook namen van de kleinkinderen).

Zelf je mandje fruit plukken

Bij Els op Plukhof Wiekevorst oogst je meer soorten klein fruit dan je er kunt opnoemen. Hier wachten frambozen, rode, witte, zwarte, kruis- tay-, boysen- en braambessen om door jou geoogst te worden. 
Oh ja, en vergeet niet bij de aardbeien te passeren voor je ideale fruitsla of confituur. Alles gebeurt hier op het ritme van de seizoenen, en dat is ook de levensstijl waarop de initiatiefnemers gedijen.

Helemaal fan van blauwe bessen? De lekkerste en gezondste haal je zelf van de struik bij de Bogaertsheide in Nijlen. Zie je je zomeravond aan je vakantiehuisje al helemaal schilderachtig voor je? Pluk dan voor een vrije bijdrage ook een boeketje akkerbloemen op de aanpalende weide.