Genieten zit ons Kempenaren in het bloed. Genieten van de rust, de natuur, het eten, het gezelschap en het bezig zijn. Kortom: genieten van het leven. Laat je door ons in de watten leggen en keer helemaal voldaan terug naar je gewone leven. Maar wees gewaarschuwd: eens je van het goede leven in de Kempen geproefd hebt, wil je meer.

Pure ontspanning

De vogels fluiten, de blaadjes ritselen en het gras ruist. De sauna stoomt en het bad bubbelt. Verder zijn er geen verwachtingen en is er niks dat moet. In de Kempen kun je al je zintuigen tot rust laten komen. Bijvoorbeeld in het award-winnende wellnesscentrum NOOZ, want als we iets doen in de Kempen, dan doen we het goed.

Ambachtelijk genieten

De Kempenaren zijn een bedrijvig volkje. We produceren dan ook een grote hoeveelheid aan lokale producten, die we maar wat graag met je delen. Onze streekproducten worden met liefde en veel kennis gemaakt. Deze passie proef je zeker terug in ons bier, onze wijn, kaas, honingkoek, appelcider en vele andere ambachtelijk producten. 

Een onvergetelijke nacht

Wie droomde er vroeger als kind niet van een boomhut? Een eigen plek, veilig en beschut waar je je helemaal in je eigen wereld kon terugtrekken. In de Kempen komt deze droom uit, want in één van de bomen in de Lilse Bergen hangt een boomhut helemaal voor jou alleen.

Voel jij je meer thuis in een luxueuze villa? Dan is B&B Svilla, gevestigd in een design villa met zwembad iets voor jou. Of kies voor een bijzondere overnachting in de geheel gerenoveerde 14e eeuwse Priorij Corsendonk.

Bekroonde cafés

In de Kempen zijn we trots op ons ‘eigen karakter’. We zijn een streek van hard werken en goed leven. Onze verwachtingen van een café liggen dan ook hoog. We willen meer dan een pintje en een stoel. We willen sfeer, goed bier, streekproducten en bovenal goed gezelschap. Al deze dingen (alleen voor dat laatste moet je zelf zorgen) vind je in de cafés op de volkscaféroutes.