Kom af voor de vogeltjes en de konijntjes, of reset je gedachten met een verfrissende bries; want echt met vakantie gaan is even ontsnappen aan de drukte van elke dag. Rust, op jouw manier. De Kempen heet je welkom, en laat je eigenlijk nooit meer los.

Onvergetelijke dagen

De Kempense natuur is het extra laagje dat elke activiteit een tikje anders maakt. De subtiele aanwezigheid waar je even bij stilstaat, zodat je beseft in wat voor een prachtige omgeving je leeft. Een lange wandeling langs knotwilgen en beekoevers, gezellig trappen tussen de valken en baardmannetjes (niet die in spannende broekjes) of te paard de kronkels van de Nete volgen. Je ziet er vast enkele levensgenieters per kano, die er al peddelend een onvergetelijke dag van maken. En jij komt als een ander mens weer thuis.

Duik een bos in of flaneer over de heide; maar geniet vooral van die intieme momenten met de essentie: moeder natuur.

Onvergetelijke nachten

Je komt het dichtst bij de natuur door je eraan over te geven wanneer je het meest kwetsbaar bent: ‘s nachts, in een diepe slaap. Stap eens uit je comfortzone en overnacht samen met de lokale fauna en flora in het licht van de maan. Je zal versteld staan van de energie waarmee je het dagelijkse leven weer herneemt.

Onvergetelijke panorama's

Je ziet plots veel beter wat de Kempen allemaal te beiden heeft wanneer je uittorent boven de omgeving. Beklim de 216 treden van de Sas4-toren en word beloond met een adembenemend panorama van frisgroene loofbossen, dooraderd met staalblauwe kanalen. Het is een beetje puffen en hijgen naar de top, maar eenmaal boven kan je je longen volop laten vollopen.

Bots je tijdens een wandeling in Herentals op een bosduin met een houten uitkijktoren? Dan sta je oog in oog met de Toeristentoren. Trotseer de 112 treden en laat je mond openvallen van verbazing, want je krijgt werkelijk een prachtig landschap voorgeschoteld. In Heist-op-den-Berg moet je maar liefst 137 treden beklimmen om van het panorama te genieten in de Water- en Uitkijktoren middenin het Bergbos.