Ben jij ook zo'n dierenvriend? Dan mogen deze vijf aanraders deze zomer zeker niet ontbreken op jouw Kempen bucketlist.

Koeknuffelen

In Ravels ontvangt boer Ben je graag met koffie, thee en wat lekkers. Trek dan je overall en laarzen aan. Ontmoet de kalfjes en ontdek hoe een melkrobot werkt. Daarna kies je samen met de boer jouw koe: wil je graag een nieuwsgierige of eerder een rustig exemplaar? Knuffelen maar!

Diertjes kijken in Pakawi Park

De vroegere Olmense Zoo is omgedoopt tot Pakawi Park. De naam symboliseert de waarden van het park en ze fungeert als een soort totem. Paka is Swahili voor 'kat', niet toevallig zijn de katachtigen een van de stokpaardjes in Pakawi Park. He woord 'Park' roept dan weer het gevoel van ruimte op.

Zin in een dagbezoekje aan Pakawi Park? Bereid je voor op 12 hectare terrein met 250 diersoorten in hun natuurgetrouwe omgeving. Goed voor een beestig dagje uit!

Een potje golf in de wei

De Bouwhoeve in Wortel (Hoogstraten) introduceert een nieuwe sport: boerengolf. Trek je laarzen aan, pak je golfclub en loop naar de wei. Mik jouw balletje in zo weinig mogelijk slagen in de hole. 
Zigzag tussen molshopen, ontwijk koeienvlaaien, spring over beken en slinger rond plassen. Spring na je golfsessie zeker binnen in de gezellige schuur. Naar verluidt is de high tea een echte aanrader.

Op wandel met... een alpaca

Alpaca's zien er niet alleen zacht en lief uit. Ze zijn het ook echt. Van een wandeling met de dieren zou je helemaal ontspannen. Test het zelf uit bij Boerderij 't Pagadderke in Essen. Na een spoedcursus 'omgaan met alpaca's' ga je op tocht met deze gezelligaard. Als trofee neem je een aantal foto's van je avontuur mee naar huis.

Koppig? Neen hoor!

I aaaaaa! Klaar voor een tochtje op een ezel? Hijs je kinderen op de rug van een schattige koppigaard en ... juuu! Jij begeleidt de ezel - met beide voeten op de grond - en gidst je gezelschap door weidse weiden of een prachtstukje van het Zoerselbos. Neem gerust je knapzak mee, je ezeltje draagt die graag voor jou. Zo heb je alles bij je voor een zalige picknick in het groen.

Spring je liever binnen in een taverne of brasserie? Doen! In Zoersel kijken ze al lang niet meer op van een ezel meer of minder op de parking. Wedden dat je kleine rakkers nog nooit zo enthousiast waren voor een daguitstap?