Echte stilte is niet eenvoudig te vinden, maar de Kempen heeft het nog. Iedereen die wil onthaasten, zijn gedachten wil ordenen en tot rust wil komen zit er goed. Op sommige plekken is het zo stil dat je alleen je eigen ademhaling hoort. De stilte kan confronterend, troostend, bevreemdend of intiem zijn. Hoe je het ook ervaart, een eindje verderop wacht de Kempense gezelligheid op je. Wanneer jij daar klaar voor bent.

Fluisteren op het water

Spiegel je in het stille watervlak en vaar met een fluisterboot over het water. De geruisloosheid waarmee je over het water glijdt, is een onvergetelijke ervaring. Kom volledig tot rust terwijl het landschap traag aan je voorbij trekt en je gedachten ongemerkt op hun plek vallen.

Onthaasten in een hangmat

Vlij je neer in een hangmat middenin de bossen van Balen en luister naar de stilte. Schommel rustig heen en weer met op de achtergrond slechts het geluid van ritselende blaadjes, ondeugende eekhoorntjes en fluitende vogeltjes. Dat is stilte op zijn zuiverst.

Goddelijke stilte

In de Kempen liggen een aantal abdijen. Hier wordt niet alleen veel lekkers geproduceerd, je kunt er ook nog steeds de rust ervaren die uitgaat van het leven in een abdij. Maak een ontspannende wandeling over het terrein of ga mee met een van de rondleidingen in de abdijen die af en toe georganiseerd worden en ontdek hoe het is om omringd te zijn door mensen en toch stil te zijn.

Verwen jezelf dus met een bezoek aan de Kempen en keer de drukte en hectiek van alledag eventjes de rug toe. Dat is goed voor het lichaam én voor de geest.