B&B Veado is er eentje uniek in zijn soort. Je wandelt hier binnen in een prachtig architecturaal pareltje. Het voormalig woonhuis van Paul Schellekens, een modernistisch pand in de groene stadsrand van Turnhout, ligt op een boogscheut van enkele prachtige natuurgebieden. Een fijne plek voor rustzoekers en levensgenieters.

Liefde op het eerste gezicht

Het sprookje begint wanneer Hugo en Antita de kans krijgen om een uniek huis, ontworpen door Paul Schellekens van de Turnhoutse School, over te nemen. Hun oude droom van een eigen B&B werd terug leven ingeblazen. “De unieke vorm trok ons meteen aan en we zagen direct de mogelijkheden als B&B. We gingen te rade bij architect Diederik Nagels en behielden Schellekens’ stijl als inspiratiebron. Zo kozen we voor een strak design, met enkel rood, groen, blauw en geel. Eenvoudig gecontrasteerd door Scandinavische invloeden als wit, baksteen en hout.” vertelt Hugo.

B&B Veado beschikt over drie ruime kamers voorzien van alle comfort. Stuk voor stuk ingericht met behoud van de oorspronkelijke elementen in hout en baksteen, met een toets in een van de primaire kleuren. “De extra ruime ‘rode’ kamer op de tweede verdieping is ingericht in het voormalig atelier van Paul Schellekens.”

 

 

Een ‘hert’ voor Turnhout

De naam Veado komt van ‘o veado’, wat het Portugees voor ‘het hert’ is. “Hert omdat we in Turnhout gelegen zijn, waar het wapenschild een hert is. En een knipoog naar Portugal, waar we 10 jaar geleden ons hart verloren. Eigenlijk kwam een van onze goede vrienden met dit idee.” lacht Hugo.

 

“We gaan voor hoogstaande kwaliteit, persoonlijke service, rust & privacy.
Omdat dit zowel voor jou als voor ons echt belangrijk is.”

Goedemorgen zonder zorgen!

’s Ochtends schuif je aan voor een rijkelijk ontbijt in de gele ontbijtruimte. “We verrassen onze gasten graag met een gevarieerd en gezond buffet met een warm gerechtje naar eigen keuze. Bij mooi weer geniet je nog van een kopje koffie op een van onze terrasjes in de tuin.”

 


Na een heerlijk ontbijt kan je erop uit trekken in de omgeving. En dat die de moeite is, daar kan je van op aan! “We zitten vlakbij Landschap De Liereman, een van de oudste beschermde natuurgebieden van België. Het gebied is officieel erkend als stiltegebied, je wandelt er in alle rust door een uniek stukje Kempense natuur. Ook het Turnhouts Vennengebied is een aanrader. Van op de uitkijktoren heb je een pachtig uitzicht over de vennen. Voor fietsfanaten ligt het fietsnetwerk Kempen om de hoek. E-bikes kunnen onze gasten trouwens veilig stallen en opladen in onze fietsenberging. Of eentje huren bij ons is ook mogelijk, al dan niet elektrisch.”  
 

 

Met oog voor een groene toekomst

Van bij het begin van de renovatie in 2017 hadden Hugo en Anita de intentie om dit architectonisch stukje erfgoed een duurzame toekomst te geven. "Verwarming en elektriciteit halen we uit de zon met een zonneboiler en zonnepanelen. Maar we zorgen ook voor zelfgemaakte gerechten, hiervoor werken we samen met lokale telers en leveranciers. Toen we twee jaar geleden voor het Green Key label gingen moesten we dan ook nog weinig extra aanpassingen doen om dit te behalen. Het was eerder een beloning voor de inspanningen die we van bij de start deden."


Zin gekregen in een ontspannend verblijf bij B&B Veado?
Boek hier je verblijf:  www.veado.be 

 

 

Misschien ook interessant voor jou