Het geluid van de tikkende regen op het dak van je vakantiehuisje, tent of caravan. Bij de eerste regendruppels zie je je geplande vakantie misschien al helemaal in het water vallen. In de Kempen hoef je hier echter niet bang voor te zijn, want we hebben een reuzegroot aanbod aan slechtweeractiviteiten voor jong en oud.

Op de boerderij

Hoewel een groot deel van het boerenleven zich buiten afspeelt, is het toch steeds goed vertoeven op onze boerderijen als het slecht weer is. De educatieve boerderijen hebben meestal een interessant programma voor de dagen waarop je liever binnen blijft. Terwijl je leert over de koeien en je kinderen ravotten in de schuur, vergeet je haast dat het buiten regent.

Eten & drinken

Weer of geen weer, de streekproducten van de Kempen smaken altijd. Tijdens een korte stop bij een van onze boerderijen haal je je boodschappen verser dan vers. In de authentieke en gezellige cafés en tavernes ben je altijd welkom als je even voor de regen wilt schuilen. En van een slok van een van onze ambachtelijk gebrouwen bieren krijg je direct weer een zonnig gevoel.

Attracties en spelen

Voor kinderen kan een regenachtige dag knap lastig zijn. Terwijl ze noodgedwongen binnen zitten, kunnen ze al hun jeugdige energie nergens kwijt. Gelukkig kunnen ze zich in de binnenzwembaden en -speeltuinen van de Kempen helemaal uitleven. Terwijl zij met een schaterlach van de schuifaf gaan, geniet jij van een relaxte middag, waarbij je hopelijk alleen maar tranen van geluk zal zien. In attractiepark Hidrodoe leren je kinderen om op een heel andere manier naar water te kijken. Een spetterende dag voor het hele gezin!

Cultuur en geschiedenis

Benut de grijze lucht en grijp je kans om een van de fascinerende musea, abdijen of kerken van de Kempen te bezoeken. In de Kempen is het verleden alom aanwezig. Kerken uit de Middeleeuwen, statige abdijen met ingetogen paters en zusters en indrukwekkende musea: je zult je ogen uitkijken.