De Kempen zijn door en voor doeners gemaakt. Aan uitdagende activiteiten, waar je even al je energie op kan loslaten, is er dan ook geen gebrek.

In en op het water

Blaas je luchtmatras al maar op, want in de Kempen is er een overdaad aan heerlijk, verkoelend water. Ga op een avontuurlijke kanotocht, glij van de schuifaf bij een van onze natuurlijke zwemvijvers en trek baantjes in de koele (en coole) zwembaden. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of naar plezante drukte, je zit sowieso goed in de Kempen.

Met je kroost

In de natuur kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Voor de kinderen (en voor iedereen die zich weer even kind wil voelen) is het Pagadderpad een aanrader. Dennenappelschieten, balanceren en lopen over water, haal al je skills maar uit de kast voor dit uitdagende pad.

Laat je deugnieten lekker klauteren in een van de speeltuinen of ravotten in een van de recreatiedomeinen, terwijl jij even in alle rust geniet van een tas koffie of een lokaal pintje. Maak onvergetelijke herinnering met het hele gezin tijdens een dagje Bobbejaanland. Plakkerige handjes en stralende gezichtjes gegarandeerd!

Fietsen

Meer dan 2.000 km aan fietspaden, daar ben je wel even zoet mee. Er zijn routes voor elk soort fietser, of je nu met het hele gezin, op een tandem of in je eentje op avontuur door de Kempen trekt. Stop onderweg voor een picknick, wat abdijlekkers of om van de verse aardbeien te proeven en kom met rozige wangetjes en een berg nieuwe verhalen weer thuis.

Ook stoere mountainbikers, die niet bang zijn voor een beetje modder, kunnen hun hart ophalen in de Kempen. Plan je trip alvast met behulp van dit overzicht van de MTB routes in de de Kempen.

Wandelen

Vooruit met flinke pas. Benut de uitgebreide wandelnetwerken van de Kempen en verken te voet de indrukwekkende natuur. De fauna en flora van de Kempen zijn ontzettend divers, je zult achter elke hoek ogen tekort komen. Snuif de frisse boslucht op en voel hoe je helemaal één wordt met de natuur.

Paardrijden

Zie jij de natuur liever vanaf de rug van je paard? Trek je rijlaarzen dan maar aan, want in de Kempen vind je een paar prachtige ruiternetwerken, waar je onderweg ook nog eens een aantal heel gezellige horecagelegenheden en logeeradressen tegenkomt. Want in de Kempen zijn we graag actief, maar als onze maag roept dan luisteren we.

Teambuilding

Al zwetend met je collega’s obstakels overwinnen, dat kan in de Kempen. Na een dagje boerengolf, citygolf, schapen drijven of uitdagende outdoor-spellen hebben jullie ongetwijfeld heel veel gelachen en veel nieuwe dingen over elkaar geleerd. Gewoon doen dus!