De beste aardbeien worden geteeld op Kempense zandgrond. Dat weten ze tot ver buiten onze landsgrenzen. Kom smullen van deze lokale lekkernij in al haar vormen: versgeplukt, in een krokant chocoladejasje of als lokaalgebrouwen aardbeibier.
Het mekka van de aardbei
In Hoogstraten wordt maar liefst 35 miljoen kilo aardbeien per jaar geteeld. Hoeveel aardbeienvelden en -serres daarvoor nodig zijn, wordt duidelijk op de Aardbeienroute. Zo'n 40 kilometer fiets je door het mekka van de aardbeiteelt. Haal wat lekkers op aan een aardbeienautomaat en pauzeer op een van de picknickplekjes in de mooie Markvallei.

Klassiekers in een hip jasje
Een bakje verse, zoete aardbeien in de zomer, bestaat er nog iets beters? Bij aardbeien drive-in The Red Corvette in Dessel geloven ze van wel. Installeer je op het terras tussen de aardbeienvelden en smul van een I love you berry much milkshake, Coconut Mojo aardbeienkrokantjes of andere verrukkelijke aardbeiencreatie.

Recht van bij de aardbeienboer
Al meer dan 25 jaar plukken Griet en Johan met veel liefde aardbeien uit volle grond op hun aardbeienbedrijf. De dagverse oogst koop je vanaf 7 uur 's morgens Op Het Veld in Nijlen. Ook de frambozen, bessen en meloenen zijn van eigen kweek. Wat overblijft, wordt verwerkt tot ambachtelijke confituur, puur sap en zelfs aardbeienbier.

