Wie de Merode zegt, zegt kastelen en abdijen. En uren wandel- en fietsplezier door afwisselende landschappen op het snijpunt van 3 provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant  en Limburg. Hier komen rust, natuur, cultuur, geschiedenis en culinair genieten samen.

Bovendien is er dit jaar nog een extra reden om de streek te leren kennen. De norbertijnenorde bestaat 900 jaar. Voor dit feestjaar pakt de Merode vzw uit met een brede waaier aan activiteiten die haar rijke geschiedenis in het licht zetten.

Het ganse programma vind je vanaf 1 mei op www.norbertijnenindemerode.be

Reizende expo

Tijdens de expo over 900 jaar norbertijnen kom je alles te weten over de impact van de abdijen in het de Merodegebied, de belangrijke rol die ze hebben gespeeld op het vlak van zielzorg en economische ontwikkeling in deze regio. Deze reizende tentoonstelling bezoekt de verschillende abdijen en gemeenten van het landschapspark de Merode. Een overzicht vind je hier.

Nieuwe wandel- en fietsroutes

Nieuwe wandel- en fietsroutes leiden je naar de mooiste plekken en laten je kennismaken met het uitgebreide culturele erfgoed dat de paters norbertijnen hier de voorbije eeuwen achterlieten. Uiteraard zijn de abdijen van Averbode en Tongerlo een bezoek meer dan waard, maar laat je tegelijk verrassen door de talrijke norbertijnendetails onderweg en de vele gezellige horecazaken waar je kan genieten van lokale gerechten of één van de vele abdij- en streekbieren.

Meerdaagse arrangementen

Niet uitgekeken op een dag? Dan is het meerdaags wandel- of fietsarrangement 'de Merode en zijn witheren' een absolute aanrader. Gastvrouw Dana van B&B de Zil in Blauberg werkte een arrangement uit om deze verjaardag extra in de kijker te zetten. Niet alleen om de regio te verkennen, ook om te genieten van het heerlijke lekkers dat de streek te bieden heeft.

 

 

900 jaar norbertijnen

Misschien ook interessant voor jou