Autismevriendelijk, coronaproof maar vooral plezant! In de Kempen beleeft iedereen een aangename vakantie.

Acht autismevriendelijke logies verduidelijken in een video hoe je verblijf verloopt. Met aandacht voor veiligheid maar ook voor ontspanning, in het logies zelf en in de buurt. Een visueel stappenplan, een gericht onthaal en vaak ook extra service garanderen een ontspannen verblijf.

Een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen om de vakantieparticipatie te verhogen. En een fijne lastminutetip voor de paasvakantie…

Van designhostel tot pipowagen

Acht Kempense B&B’s, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings gingen in op het voorstel van Toerisme Provincie Antwerpen om samen een video te realiseren.

Elk filmpje zoomt in op de diverse facetten van je verblijf. Hoe verloopt de check-in? Wat met sanitair of catering? Welke extra service voorziet de gastheer of -vrouw? 

De logeeradressen ogen sowieso bijzonder: van een knusse pipowagen over een designhostel in het bos tot een actieve boerderij.

Net als de activiteiten: de dieren op de boerderij mee verzorgen of met de kinderen toffe speelkoffers uitproberen. Stuk voor stuk coronaproof op voorwaarde dat ook de gast alle veiligheidsmaatregelen respecteert.


Bekijk hier de filmpjes:

Casa Ametza
Kalmthoutse Hoeve
B&B Kromven
De Drieshoeve
B&B Maarle
Hostel Wadi
Camping Floreal Kempen
Camping Houtum