Voor topgastronomie hoef je de Kempense bossen en velden niet te verlaten. Op deze fijnproeversadresjes kun je het haast niet laten om duimen, vingers en borden af te likken.

Au Comptoir in Lille

Hou je van showcooking? Dankzij de open keuken in restaurant Au Comptoir kun je chef Ivan aan het werk zien. Als 'Viskok van het jaar 2014' en met een score van 14,5/20 in Gault & Millau is dit jouw bezoekje meer dan waard.
 

Diverso in Westerlo

Wat in 1936 nog een bakkerij was, is vandaag een gezellig Italiaans restaurant: Diverso. In de keuken combineert chef Eros zuiderse smaken met Kempense streekproducten. Delizioso!
 

Bistro Bink in Turnhout

De eenvoud en internationale smaken op de borden van Bistro Bink scoorden een 12/20 in Gault & Millau. Tussen de gangen door, spreken de houten vloeren en gewelven van de voormalige drukkerij tot de verbeelding.
 

De Wingerd in Vorselaar

Als passie inspiratie wordt ... groeit een brasserie uit tot een fine dining restaurant. De Wingerd scoorde 14/20 in Gault & Millau en belooft meer in de toekomst. Puurheid, herkomst en beleving primeren hier.
 

De Kleinen Bistro in Westmalle

In De Kleinen Bistro is jouw bordje niet alleen lekker – 13/20 in Gault & Millau – maar ook lokaal. Want deze jonge chefs werken samen met boeren uit de buurt. Afhalen kan sinds kort ook dankzij afhaalconcept Mercat.