Nog wat inspiratie nodig voor de krokusvakantie op te leuken? De zussen van HipHoera Gepakt en Gezakt testten voor jullie alvast een aantal dingen uit die zeker de moeite waard zijn om op jullie to-do lijstje te zetten. En geen nood, ook als het weer een keertje tegenvalt, hebben ze een aantal leuke tips!

Het Stoerberpad in Oud-Turnhout

In hun achtertuin ligt Landschap de Liereman, een van de mooiste en oudste natuurgebieden van België. De prachtige bossen, heide, graslanden, duinen en vennen van Landschap De Liereman zijn moeilijk te overtreffen. Vorig jaar werd in het speelbos - het Bos van Bo - het Stoeberpad aangelegd. Als nieuwsgierige buren gingen zij natuurlijk al op ontdekking. Het figuurtje Bo neemt je 1,2 kilometer mee op trot langs negen speelelementen. Elk speeltuig kreeg de naam van een dier dat in het gebied voorkomt. 

Robotland in Essen

In een oude douaneloods van de NMBS in Essen brengt Robotland je in beweging. Dit nagelnieuwe doe- en attractiepark is een paradijs voor technische speelvogels én hun ouders. Je laadt er eigenhandig containers met een hijskraan op een schip en controleert door het vullen en laten leeglopen van een bassin of dat schip goed geladen is. Je ontdekt hoe je door middel van vijf katrollen een blok beton van de grond tilt. Je bestuurt je eigen graafmachine... In Robotland ben jij aan zet! Vrijwel alles mag door kinderen groter dan 1.20m zelfstandig bestuurd worden.

Loopgravenpad in Kapellen

Ze trokken in hun stoerste outfit naar Kapellen en kropen er in de huid van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. In het Mastenbos kronkelt een pad van 1,5 kilometer door een verdedigingslinie met goed bewaarde loopgraven. Onderweg kom je 21 bunkers tegen, waarvan je er vier binnenin kunt bekijken. De jongens keken hun ogen uit en Nell verdiepte zich in de boeiende verhalen op de infopanelen op de route. De groene pracht en de waterpartijen van het gigantische Mastenbos vormen een pretpark voor vleermuizen, kikkers en padden. Een avontuurlijk en leerrijk dagje in de buitenlucht.

Hidrodoe in Herentals

Kom alles te weten over water in hét waterdoecentrum Hidrodoe! Dat doe je al spelenderwijs via tientallen experimenten die kinderen zelf mogen uitvoeren. In 62 seconden bracht Bas al trappend water aan de kook. Alles over natuur en wetenschap is bij hun jongens een voltreffer. Als je dan ook nog alles mag aanraken, uittesten en beleven dan weet je dat Bas en Mees (en stiekem ook de volwassenen) een fantastische tijd hadden!

Grave Ravenpad in Ravels

Ken jij Hugo de Raaf, de IJle Prijen of de IJzeren Zeug al? Het Grave Ravenpad, dat doorheen het Gewestbos van Ravels loopt, laat je oude volksverhalen ontdekken. Een zintuigprikkelende wandeling van 2,5km. Fijn voor het hele gezin, maar speciaal voor de allerkleinsten van 0 tot 6 jaar. Voor de oudere kinderen staat er op iedere vertelplaat een QR-code. Als je deze codes scant, kan je deelnemen aan een quiz!

 Volg jij HipHoera Gepakt & Gezakt al op Instagram? Zeker doen!