Op zoek naar een leuk dagje uit met kinderen? Met deze vijf activiteiten scoor je zeker bij je kroost!  Van avontuurlijke paden tot interessante expo's waar ze zelf kunnen experimenteren. Of wat dacht je van een echte meerdaagse trektocht? Bekijk onze top 5 en plan een bezoek met je gezin!

Een dagje Tabloo in Dessel

Wie dacht dat radioactief afval en de Kempen niet te matchen waren, heeft het mis. Bij Tabloo in Dessel leer je er alles over. De interactieve tentoonstelling Expoo vertelt je waar radioactief afval vandaan komt en naartoe gaat, welke uitdagingen dat met zich meebrengt en waarvoor nucleair onderzoek heel nuttig kan zijn. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een aangepaste audiogids. Uitwaaien kan op het panoramische dak of tijdens de bergingswandeling. Of geniet van een hapje en drankje terwijl de kinderen zich nog even uitleven in de speeltuin. Wedden dat je je geen seconde verveelt?

Kruip in de huis van je lievelingsdier op het Stoeberpad in Oud-Turnhout

De prachtige bossen, heide, graslanden, duinen en vennen van Landschap de Liereman vormen het decor voor het Stoeberpad. Het natuurbeleefpad ligt in het wondermooie speelbos, het Bos van Bo. Het figuurtje Bo wijst je de weg langs een pad van 1,2 km met negen speelelementen. De naam van elk speeltoestel verwijst naar een dier dat voorkomt in het natuurgebied. Kruip door een konijnenpijp, klim naar het nest van een buizerd of slinger behendig als een boommarter over een wiebelbrug. Pret gegarandeerd voor je kleine dierenvrienden! Uitblazen kan achteraf op het terras van het bezoekerscentrum.

Gravinneke wijst de weg in Westerlo

De kabouters en sprookjesfiguren uit het Sprookjesbos in de Beeltjens in Westerlo maakten plaats voor nieuwe houten speelelementen. Tijdens een tocht van twee kilometer leren kinderen van 3 tot 10 jaar op een speelse manier het bos en haar bewoners kennen. Ze rennen over kronkelende paadjes, klauteren op boomstammen en mogen lekker vuil worden.  En wie wijst de weg? Dat is ons jonge, speelse gravinneke. Zij is de ster van het nieuwe belevingspad, het Gravinnekespad

Techniek is cool! Welkom in Robotland in Essen

In de oude douaneloods in Essen opende het gloednieuwe technologiepark Robotland. Op een interactieve, ludieke en leerrijke manier kom je alles te weten over technologie en beweging. Interactie en fun staan centraal! Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, laat een drone acrobatische toeren in de lucht maken, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging …
In Robotland ben jij aan zet!

Expeditie Buitengewoon in Balen: voor échte avonturiers!

Mag het nog net dat tikkeltje meer zijn? Ga dan op Expeditie Buitengewoon in Balen, een 3-daagse wandeltrektocht voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, al dan niet met hun trouwe viervoeter. De trektocht bevat 3 dagtochten tussen 11 en 15 km (elke tocht kan je zelf ook inkorten). Tijdens deze tochten wandel je gewoon buiten in de prachtige Balense natuur, maar ’s avonds overnacht je in een buitengewoon verblijf: Expeditie Buitengewoon dus! Wedden dat je vrienden jaloers zijn op je verhalen?