Bakens van rust in de Kempense stadjes
De begijntjes doken op in de twaalfde eeuw en gaven de pijp aan maarten in de twintigste eeuw. Het laatste begijntje werd begraven in 2002. Maar de ziel van de zusters doolt nog door de vele straatjes van de Vlaamse begijnhoven. Midden in de stad slaagden ze erin om een oase van rust te creëren. Dertien Vlaamse begijnhoven zijn intussen erkend als Unesco-werelderfgoed, waarvan 3 in de Kempen.
Ontdek de vier Kempense begijnhoven met de fiets vanuit Zoersel.
Vanuit Zoersel vertrek je met de fiets voor vier uitgestippelde fietsroutes langs de knooppunten naar de begijnhoven van Hoogstraten, Turnhout, Herentals en Lier. 's Middags kies je een zonnig terras of een gezellig café of restaurant uit voor een verkwikkende lunch. Deze vind je in overvloed in deze gezellige historische stadjes. Want buiten de begijnhoven ontdek je hier nog vele andere bezienswaardigheden.
Logeren doe je in een van de hartelijke Zoerselse logies. Van een pipowagen tussen de ezels tot een klassiek hotel of een luxe vakantiewoning met hot tub. Er is voor elk wat wils. Ontdek hier de mogelijkheden.
