Wandelnetwerken

10 uitstekende wandelnetwerken

10 uitstekende wandelnetwerken

Ook fan van wandelen? Dan zit je goed in de Kempen.
De regio telt 10 uitstekende wandelnetwerken.

Goed voor talloze aantrekkelijke wandelingen. Gedetailleerde kaarten helpen je bij het samenstellen van je wandeltochten.

2 resultaten voor Rijkevorsel

Wandelnetwerk Kempense Kolonies

Wandelnetwerk Kempense Kolonies serveert 435 kilometer wandelplezier in de gemeenten Baarle (Zondereigen), Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout. De naam verwijst naar de voormalige landloperskolonies in Merksplas en Wortel. De twee domeinen serveren vandaag een unieke mix van sociale geschiedenis, erfgoed en natuur. Er valt nog veel meer te ontdekken op dit wandelnetwerk. Zoals de valleien van de fraai kronkelende Mark of Merkske in het grensgebied met Nederland, karaktervolle dorpjes als Zondereigen of het centrum van Hoogstraten, met het sfeervolle begijnhof en de Sint-Katharinakerk.

Praktische info

Situering: Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog, Rijkevorsel, Turnhout
Verkoop:

De kaart is te koop in de infokantoren van Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog, Beerse, Rijkevorsel en Turnhout. Online bestellen via www.mondikaarten.be.

Prijs: € 8,00

Wandelnetwerk Kempense Hoven

Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 kilometer wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen. Het netwerk verbindt de mooiste wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel. De naam verwijst naar de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel. De talrijke fraaie kasteeldomeinen liggen vaak in een al even mooi kader. Naast kastelen, villa’s en forten ontdek je tijdens je wandeling gevarieerde stukjes natuur. Zoals oude kleiputten langs het kanaal, heidestroken, de ongerepte Antitankgracht of het legendarische Zoerselbos. De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig wandelinspiratieboekje.

Praktische info

Situering: Vosselaar, Beerse, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Zoersel, Brecht
Verkoop:

De kaart is te koop in de infokantoren van Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Vosselaar en Zoersel. Online bestellen via www.mondikaarten.be.

Prijs: € 8,00